Home » Grand Slam » US Open » Serena Williams past voor US Open

Serena Williams past voor US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zesvoudig US Open-winnares Serena Williams (WTA-22) heeft bekendgemaakt dat ze niet zal deelnemen aan de US Open.

De US Open zal dit jaar plaatsvinden zonder zesvoudig US Open-winnares Serena Williams. Williams moet door een blessure aan de hamstrings afhaken voor de laatste grand slam van het jaar.

De 39-jarige Amerikaanse maakte het nieuws bekend via Instagram: “Na grondig onderzoek en na het volgen van het advies van dokters en mijn medische team, heb ik beslist om niet deel te nemen aan de US Open zodat mijn lichaam volledig kan genezen van een hamstringsblessure. New York is een van de geweldigste steden in de wereld en een van mijn favoriete plaatsen om te spelen. Ik zal het missen om voor mijn fans te spelen.”

De US Open van 2021 wordt zo de eerste grand slam zonder Williams, Rafael Nadal (ATP-5) én Roger Federer (ATP-9) in het enkeltoernooi sinds de US Open van 1997.

Ook coach Patrick Mouratoglou heeft gereageerd op het forfait van Williams: “Sinds haar exit op Wimbledon heeft Serena zich volledig toegewijd op haar hestel en we deden alles dat we konden zodat ze kon spelen op de US Open. Haar lichaam is echter niet klaar. Het is hartverscheurend maar het is de enige mogelijke beslissing.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS