Home » Grand Slam » Australian Open » Serena Williams schrijft geschiedenis met 23e grandslamtitel

Serena Williams schrijft geschiedenis met 23e grandslamtitel

Serena Williams schrijft geschiedenis met 23e grandslamtitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Serena Williams heeft de Australian Open gewonnen. In de finale was ze in twee sets te sterk voor haar zus Venus (WTA-17). Serena verovert met haar 23e grandslamtitel het record van meeste grandslams en neemt de nummer één-positie opnieuw over van Angelique Kerber (WTA-1).

In de finale hielden de zussen Williams elkaar in het begin in evenwicht. In de eerste vier spelletjes brak Serena door de opslag van Venus maar Venus brak telkens terug. Serena geraakte gefrusteerd en brak haar racket in het derde spelletje van de match. Bij 4-3 kon Serena haar break wel bevestigen en daarna greep ze de eerste set met 6-4.

In de tweede set vielen er deze keer geen breaks tot 3-3. Bij 3-3 redde Venus eerst nog twee breakballen van haar jongere zus maar moest ze uiteindelijk toch haar opslag prijsgeven. Serena geraakte nu op stroomsnelheid. Met indrukwekkende opslagen knokt ze zich opnieuw naar 6-4 en naar haar 23e grandslamtrofee.

(null)

(null)

De 35-jarige Serena Williams gaat met 23 grandslamzeges voorbij Steffi Graf in de all-time-ranking van grandslamwinnaressen sinds de grandslams professionele spelers toelieten in 1968. De Australische Margaret Court is met 24 grandslamtitels de enige speelster met meer grandslams op haar palmares dan Serena. Court behaalde deze titels echter gedeeltelijk vòòr profspelers aan grandslams deelnamen. Het is Serena’s zevende zege op de Australian Open. Ze versterkte ook nog een ander record: de 316e overwinning op een granslam!

Als kers op de taart verovert Serena ook opnieuw de nummer één-positie. Ze neemt de koppositie over van titelverdedigster Kerber die al in de achtste finales uitgeschakeld werd door de Amerikaanse Coco Vandeweghe (WTA-35). Venus zal van nummer 17 naar nummer 11 klimmen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws