Home » Grand Slam » Australian Open » Serena Williams stoomt door

Serena Williams stoomt door

Serena Williams stoomt door

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Serena Williams (WTA-2) heeft een stevige boodschap de wereld uitgestuurd: ze wil haar 23e Grand Slam winnen. Ze deed dat door overtuigend te winnen van de Britse Johanna Konta (WTA-9). 

Konta kon deze wedstrijd met veel vertrouwen beginnen. Ze is al negen wedstrijden ongeslagen en heeft in deze partijen nog geen set moeten prijsgeven. Serena Williams daarentegen verloor verrassend in de tweede ronde van de ABS Classic in Auckland in het begin van dit jaar.

(null)

(null)


Het was Williams die meteen de eerste tik uitdeelde door te breaken in de vierde game. Met een 2-5 achterstand moest Konta serveren om in de set te blijven. Williams won deze felbevochten game en zo ook de set met 6-2. In de tweede set kon Konta meteen een break afsnoepen van Williams. Williams liet echter zien waarom ze een van de beste speelsters ooit is en won vijf games op rij om de set en de wedstrijd te beslissen met 6-2 en 6-3.

(null)

(null)

10e halve finale op rij

Serena Williams komt zo weer een stapje dichter bij haar doelstelling: Grand Slams winnen. Williams staat voor de achtste keer in de halve finale van de Australian Open en won het toernooi als zes keer. Als ze wint, wordt ze opnieuw nummer één.

De volgende tegenstander van Williams wordt Mirjana Lucic-Baroni (WTA-79) die opnieuw een top 10-speelster klopte.

koen

koen

Meer nieuws