Home » Geen categorie » Serena Williams terug op Indian Wells na 14 jaar afwezigheid

Serena Williams terug op Indian Wells na 14 jaar afwezigheid

Serena Williams terug op Indian Wells na 14 jaar afwezigheid

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Serena Williams (WTA-1) heeft via TIME Magazine laten weten dat ze dit jaar terug zal deelnemen aan het WTA-toernooi van Indian Wells (Premier, $ 4 828 050). Haar laatste optreden in Indian Wells dateert al van 2001.

Haar wederoptreden is best opmerkelijk te noemen. Williams weigerde sinds 2001 resoluut om deel te nemen aan het WTA-toernooi vanwege de racistische uitlatingen die ze toen te horen kreeg.

In haar brief in TIME Magazine vertelt ze over haar herinneringen die ze heeft van het toernooi. In 1997, op 15-jarige leeftijd, won ze er haar eerste officiële wedstrijd aan de zijde van zus Venus in het dubbelspel. Twee jaar later triomfeerde ze op 17-jarige leeftijd door in de finale Steffi Graf te verslaan. Ook in 2001 ging ze aan de haal met de titel, maar dat was de enige positieve herinnering van haar toenmalige deelname. In de halve finale was er het duel tegen zus Venus, maar Venus gaf forfait vanwege tendinitis. Dit werd slecht onthaald bij fans en publiek en er was zelfs sprake van matchfixing. Tijdens de finale tegen Kim Clijsters werden zowel Serena als zus Venus en vader Richard uitgejouwd door het publiek.

https://www.youtube.com/watch?v=YEIeZczHa2Q

 

In een videoboodschap laat Serena tevens weten dat ze zich inzet voor Equal Justice Initiative. Dit is een organisatie die juridische bijstand verleent aan personen die geen eerlijke en rechtvaardige behandeling kregen in het rechtssysteem. Elke fan die minimum $ 10 doneert aan de organisatie maakt kans om aanwezig te zijn op het toernooi van Indian Wells en Serena persoonlijk te ontmoeten.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws