Home » Fed Cup » Serena Williams zal bij Fed Cup niet aantreden in enkelspel

Serena Williams zal bij Fed Cup niet aantreden in enkelspel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Serena Williams (NG) zal bij het komende Fed Cup-duel tegen Nederland niet aantreden in het enkelspel. Venus Williams (WTA-8) en Coco Vandeweghe (WTA-17) zullen de enkelwedstrijden spelen. 

Fed Cup-kapitein voor de Verenigde Staten Kathy Rinaldi zal Serena Williams (voorlopig) niet inschakelen in het enkelspel. Oudere zus Venus Williams, de hoogst geplaatste Amerikaanse op dit moment, en Vandeweghe nemen het op tegen Richel Hogenkamp (WTA-108) en Aranxta Rus (WTA-124). Venus Williams zal haar 1000ste wedstrijd van haar carrière spelen.

Zondag worden twee enkelwedstrijden en één dubbelwedstrijd gespeeld. In die dubbelwedstrijd zou Serena Williams, winnares van zestien Grand Slams in het dubbel, aan de bak komen aan de zijde van Lauren Davis (WTA D-188). De opstelling van zondag wel veranderen. Serena, die haar eerste officiële wedstrijd zal spelen in meer dan een jaar, vindt het een logische keuze.

“Ik ben klaar voor eender wat. Je moet Venus en Coco opstellen, ze hebben twaalf erg goede maanden achter de rug. We zijn allemaal hier om het beste te geven als team”, aldus Serena Williams.

De winnaar van het duel neemt het in de halve finale op tegen Frankrijk of België.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden