Home » Geen categorie » Serena Williams zet punt achter historische seizoen

Serena Williams zet punt achter historische seizoen

Serena Williams zet punt achter historische seizoen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Serena Williams zal dit jaar niet meer in actie komen. Omwille van gezondheidsredenen geeft ze forfait voor het toernooi van Peking volgende week én voor de Masters eind oktober.

In een mededeling van de China Open in Peking bevestigt Serena Williams dat ze vroegtijdig haar seizoen beëindigt. Ze wil haar lichaam de tijd geven om van verschillende blessures te herstellen. “Het is geen geheim dat ik vaak geblesseerd gespeeld heb dit jaar, bijvoorbeeld met een blessure aan mijn elleboog en knie.”, zegt Williams in de mededeling. “Ik ben een echt competitiebeest en wil zo lang mogelijk strijden voor titels. Daarom geef ik forfait voor Peking en Shanghai (De WTA-Masters) om mijn gezondheid te behandelen en om tijd te nemen om te genezen.”

“Dit is een moeilijke beslissing maar ik doe dit uit liefde voor tennis.”, vervolgt Williams. “Ik plan later dit jaar terug te keren in exhibitiematchen en wil daarna graag mijn fantastische avontuur in tennis voortzetten.”, besluit de 34-jarige Amerikaanse. Williams won dit jaar 55 van haar 58 matchen en zal het jaar voor de vijfde keer op rij afsluiten als nummer 1 van de wereld.

Eerder zei haar coach Patrick Mouratoglou al dat Williams enorm ontgoocheld was na haar nederlaag in de halve finale op de US Open.”Ze heeft tijd nodig om haar nederlaag te verwerken.”, verklaarde hij aan het Amerikaanse ESPN. “Omdat ze de halve finale van Vinci verloor, zei ze dat haar seizoen niet goed was. Maar ik vind dat goed want grote kampioenen moeten hoge verwachtingen hebben.”

Mouratoglou twijfelde of de Amerikaanse nog voldoende gemotiveerd zou zijn voor de rest van het seizoen. “Na haar knappe jaar met drie grandslamzeges vraag ik me af hoe groot haar motivatie voor deze toernooien nog zal zijn. Het heeft geen zin om mee te doen als ze niet gemotiveerd is.”

Williams won al 21 grandslams (6x Australian Open, 3x Roland Garros, 6x Wimbledon en 6x US Open) en is maar één grandslam verwijderd van de 22 grandslams van de Duitse Steffi Graf en drie van van de Australische recordhoudster Margaret Court. Haar coach is er zeker van dat ze nog records kan breken: “Als de motivatie terug is, zal dezelfde Serena terugkeren. Ze heeft nog geen last van haar leeftijd en heeft nog genoeg tijd over.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws