Home » ATP » Servië verovert eerste ATP Cup

Servië verovert eerste ATP Cup

Servië verovert eerste ATP Cup

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Servië heeft de eerste editie van de ATP Cup gewonnen. In de finale was het team van Novak Djokovic (ATP-2) te sterk voor het Spanje van Rafael Nadal (ATP-1).

Roberto Bautista Agut (ATP-10) stond tegenover Dusan Lajovic (ATP-34) in de eerste wedstrijd van de finale. De Spanjaard speelde een prima partij en haalde het met 7-5 en 6-1.

Wat later stond hét duel van de dag tussen Djokovic en Nadal op het programma. De Serviër begon het best aan de partij en won de eerste set met 6-2. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd en het publiek werd getrakteerd op enkele schitterende punten. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (4) naar Djokovic.

Het dubbelspel werd bepalend, en daarin kwam Nadal niet in actie. Het Spaanse team bestond uit Pablo Carreno Busta (ATP D-111) en Feliciano Lopez (ATP D-54), zij namen het op tegen Djokovic (ATP D-157) en Viktor Troicki (ATP D-713). Het Servische team trok met 6-3 en 6-4 aan het langste eind en veroverde zo de eerste ATP Cup.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws