Home » ATP » Shapovalov gaat in zee met Russische topper

Shapovalov gaat in zee met Russische topper

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De 20-jarige Canadees Denis Shapovalov (ATP-38) heeft een nieuwe coach. De voormalige Russische tennisser Mikhail Youzhny werkt sinds kort samen met Shapovalov.

Shapovalov piekte in april van dit jaar op de twintigste plek van de ATP-ranking. Sindsdien verging het de Canadees echter minder goed, hij won slechts vier van zijn volgende vijftien partijen en zakte af naar de 38e plaats op de ATP-ranking.

Mikhail Youzhny - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
Mikhail Youzhny – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Op het ATP-toernooi van Winston-Salem wordt hij begeleid door voormalig nummer acht van de wereld Youzhny, die vorig jaar zijn racket aan de haak ging. Voor de Rus is het zijn eerste opdracht als coach. Shapovalov gaf aan dat hij de samenwerking met Youzhny uitprobeert tot en met de US Open, bij succes volgt er wellicht een verlenging. In Winston-Salem startte hij alvast met een 6-2 en 6-4 overwinning tegen de Amerikaan Tennys Sandgren (ATP-73).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden