Home » Grand Slam » Roland Garros » Sharapova krijgt geen wild card voor Roland Garros

Sharapova krijgt geen wild card voor Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maria Sharapova (WTA-211) heeft geen wild card gekregen voor het tweede grandslamtoernooi van het jaar. Dat werd dinsdag bekend gemaakt door de organisatie van Roland Garros. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Vandaag maakte de Franse tennisfederatie (FFT) de gelukkigen bekend gemaakt die een wild card mogen ontvangen voor het hoofd- en het kwalificatietoernooi. Het was uitkijken naar de naam van Sharapova die mogelijk eentje mocht ontvangen. Het werd snel duidelijk dat de FFT dat privilege niet wilde geven aan de Russische.

De voorzitter van de FFT Bernard Giudicelli gaf de volgende verklaring:

“Ze zal wellicht erorm teleurgesteld zijn, maar het is mijn verantwoordelijkheid om de sport te beschermen. De sport moet kunnen gespeeld worden zonder enige twijfel over de resultaten”.

Sharapova keerde kort geleden terug na een vijftien maanden durende schorsing. Op dit moment heeft ze te weinig rankingpunten om op de hoofdtabel te komen. Ook voor het kwalificatietoernooi heeft de tweevoudige winnares van Roland Garros te weinig punten.

Wel kwalificaties op Wimbledon

Het aankondiging komt een dag na het nieuws dat Sharapova kan deelnemen aan de kwalificaties van Wimbeldon. Door haar overwinning gisteren in de eerste ronde van het WTA-toernooi in Rome, komt Sharapova volgende week opnieuw in de top 200. Dat is nodig om zich te kunnen kwalificeren voor de kwalificaties.

koen

koen

MEER NIEUWS