Home » Geen categorie » Sharapova krijgt strafvermindering: comeback op Roland Garros 2017?

Sharapova krijgt strafvermindering: comeback op Roland Garros 2017?

Sharapova krijgt strafvermindering: comeback op Roland Garros 2017?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het Internationaal Sporttribunaal (TAS) heeft Maria Sharapova (WTA-95) dinsdag negen maanden strafvermindering gegeven, wat concreet inhoudt dat haar schorsing van twee jaar wordt teruggebracht tot vijftien maanden. “Dit is één van de gelukkigste dagen uit mijn carrière”, laat de Russische via Facebook weten.

Sharapova testte tijdens de Australian Open positief op het gebruik van meldonium, een product dat sinds dit jaar op de dopinglijst staat. Enkele maanden geleden kreeg ze hiervoor van de Internationale Tennisfederatie (ITF) een schorsing van twee jaar opgelegd. Sharapova beweerde altijd dat ze niet wist dat meldonium op de verboden lijst stond en gaf toe het product al jaren tegen verschillende kleine kwaaltjes te gebruiken. Het TAS oordeelt nu dan ook dat de Russische “geen significante fout” heeft gemaakt, maar wel de regels heeft overtreden en daarom nog steeds een schorsing verdient.

Dolgelukkig

Dankzij haar strafvermindering mag Sharapova haar racket terug opnemen vanaf 26 april 2017 (ongeveer een maand voor de start van Roland Garros, nvdr.). Via Facebook liet ze alvast weten dolgelukkig te zijn. “Van maart tot nu beleefde verschrikkelijke tijden, maar vandaag beleef ik één van de gelukkigste dagen uit mijn carrière”, aldus de Russische. “Ik kan niet wachten om terug op het terrein te staan.”

“Ik heb hier veel uit geleerd, maar ik hoop de ITF ook. Mijn fans wil ik bedanken om mij de voorbije maanden te blijven steunen. Nu weet ik wat fan zijn écht betekent.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws