Home » Geen categorie » Sharapova maakt geslaagde comeback in Stuttgart

Sharapova maakt geslaagde comeback in Stuttgart

Sharapova maakt geslaagde comeback in Stuttgart

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maria Sharapova (NG) heeft een succesvolle comeback gemaakt op het WTA-circuit. Ze versloeg de Italiaanse Roberta Vinci (WTA-36) in twee sets in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Stuttgart (Duitsland, $ 776 000).

Sharapova begon zenuwachtig aan haar wedstrijd tegen de Italiaanse, die zich voor de start van het toernooi al kritisch uitgelaten had over de wildcards voor de Russische. Uiteindelijk was het toch Sharapova die een spannende eerste set met 7-5 in de wacht sleepte.

De setwinst gaf Sharapova het nodige vertrouwen, ze sloeg meteen een kloofje en kreeg drie matchpunten bij 5-3. Na 1 uur en 43 minuten stond de 7-5 en 6-3 eindstand op het scorebord. De Russiche was erg blij om terug actief te zijn op het circuit: “Die laatste seconden voor je het terrein op mag, dat is het beste gevoel ter wereld. Hier heb ik erg lang op gewacht. Ik heb lang moeten wachten op mijn comeback, maar ik ben een vechter, en dan ben ik op mijn best.”

In de tweede ronde neemt Sharapova het op tegen landgenote Ekaterina Makarova (WTA-43), die versloeg verrassend het Poolse zevende reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA-8) met 6-2 en 6-4.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws