De Nederlandse Richel Hogenkamp (WTA-133) stond dicht bij een stunt tegen Maria Sharapova (WTA-30). De Russische wist een moeilijke situatie uiteindelijk nog om te buigen in winst op Roland Garros. 

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Sharapova na de eerste set. Het 28e reekshoofd won de openingsmanche comfortabel en had de teugels stevig in handen. Ook in de tweede set ging Sharapova al gauw door de opslag van Hogenkamp. De Nederlandse trok de stand echter gelijk maar faalde opnieuw op haar eigen opslag. Wederom bracht Hogenkamp de set weer in evenwicht en dat luidde het begin in van een zegereeks van zes opeenvolgende spelletjes.

Richel Hogenkamp - © Jimmie48 Tennis Photography

Richel Hogenkamp – © Jimmie48 Tennis Photography

Bij een 3-0 voorsprong voor Hogenkamp in de derde en beslissende set, zag het er niet goed uit voor de tweevoudig kampioene op Roland Garros. Na enkele felbevochten spelletjes slaagde Sharapova erin om zich toch terug te knokken in de wedstrijd. Sharapova won op haar beurt zes spelletjes op rij en schakelde uiteindelijk met de nodige moeite Hogenkamp uit.

Het werd 6-1, 4-6 en 6-3 na net geen twee uur tennis. De volgende tegenstandster van de Russische wordt Donna Vekic (WTA-50). Voor Hogenkamp zit het toernooi erop, maar ze kan Roland Garros met opgeheven hoofd verlaten.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.