Home » Geen categorie » Sharapova reageert op straf: “Ik kan dit niet aanvaarden”

Sharapova reageert op straf: “Ik kan dit niet aanvaarden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Enkele minuten nadat de Internationale Tennisfederatie (ITF) haar beslissing over de straf voor Maria Sharapova (WTA-26) na haar dopinggebruik bekend had gemaakt, heeft Sharapova op haar Facebookpagina hierop gereageerd.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Op woensdag maakte de ITF bekend dat ze Sharapova voor twee jaar had geschorst na haar gebruik van het verboden middel Meldonium op de Australian Open van 2016. De ITF besloot dat hoewel de dopinginbreuk niet intentioneel was, Sharapova de enige verantwoordelijke was voor de inbreuk.

Sharapova trok naar Facebook om op deze beslissing te reageren. “Het tribunaal (drie onafhankelijke experten aangeduid door de ITF die moeten oordelen over de straf voor Sharapova, nvdr) heeft bevestigd dat mijn inbreuk niet intentioneel was. De ITF vroeg echter een schorsing van vier jaar, de minimale periode voor een intentionele inbreuk. Het tribunaal oordeelde dus tegen dit voorstel.”

Sharapova plant nu tegen de strafmaat in beroep te gaan. Wanneer aangenomen wordt dat het gebruik niet intentioneel was, dan geldt er namelijk een strafmaat van tussen de één en twee jaar. De Russin vindt dan ook dat ze door een bestraffing van twee jaar onrecht wordt aangedaan: “Hoewel het tribunaal dus correct concludeert dat ik de antidopingregels niet intentioneel heb overtreden, kan ik deze unfaire, zware schorsing van twee jaar niet accepteren. Daarom zal ik ook onmiddellijk beroep aantekenen bij het TAS, het Internationale Sporttribunaal.”

Sharapova sluit haar post af met het betuigen van haar liefde voor tennis, hoe ze zal blijven vechten om terug de sport te kunnen beoefenen, en bedankt ook nog uitvoerig haar fans.

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS