Home » Geen categorie » Sharapova vecht terug: “Vijf keer gewaarschuwd? Niet waar!”

Sharapova vecht terug: “Vijf keer gewaarschuwd? Niet waar!”

Sharapova vecht terug: “Vijf keer gewaarschuwd? Niet waar!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maria Sharapova (WTA-7) ontkent dat ze in december vorig jaar vijf keer gewaarschuwd werd over het medicijn Meldonium. “Die waarschuwingen zaten héél erg goed verstopt”, klinkt het.

Woensdag kon je op Tennisplaza België nog lezen dat Sharapova volgens de Britse krant The Times tot vijf keer toe gewaarschuwd werd over het feit dat Meldonium op de verboden lijst zou komen te staan. Nu ontkent Sharapova met klem dat ze op de hoogte was.

“Zoals ik op mijn persconferentie heb verteld, had ik op 22 december een mail gekregen met als onderwerp ‘Main Changes to the Tennis Anti-Doping Programme for 2016’. Deze mail had ik moeten lezen, maar alle andere communicatie was te hard verstopt”, aldus de Russin.

“Op 18 december kreeg ik een mail met als onderwerp ‘Player news’ waarin een waarschuwing stond, hélemaal onderaan in kleine letters. Je kan toch niet verwachten dat ik al deze verdoken boodschappen lees? Zo kreeg ik ook een folder van de ITF met duizenden woorden op. Zoiets is toch niet redelijk? Moest ik dit echt allemaal bestudeerd hebben?”

De dopingfolder van de ITF - © Facebook
De dopingfolder van de ITF – © Facebook

“Ik hoop dat men mij toelaat opnieuw te tennissen, maar bovenal hoop ik dat mijn fans de waarheid en de feiten weten”, besluit ze.

[alert type=”info” title=”Murray haalt uit”]Intussen reageerde ook Andy Murray (ATP-2) op de positieve dopingtest van Sharapova. “Als je betrapt wordt op het nemen van een verboden product, moet je de gevolgen dragen en gestraft worden”, klinkt Murray streng. Dat racketsponsor Head achter Sharapova blijft staan en haar zelfs een nieuw contract aanbood, begrijpt Murray niet. “Zoiets vind ik vreemd. Zou men niet beter eerst het onderzoek afwachten?” Ook Murray speelt met Head.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws