Home » Geen categorie » Sharapova vermoedelijk vrijuit in dopingschandaal

Sharapova vermoedelijk vrijuit in dopingschandaal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maria Sharapova (WTA-9) lijkt de goden aan haar kant te hebben. Enkele weken geleden zette ze de tenniswereld nog op haar kop, na het gebruik van verboden middelen toe te geven, vandaag doet ze wederom vele wenkbrauwen fronsen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Iets meer dan een maand geleden hielden tennisliefhebbers over de hele wereld hun adem in. De voormalige nummer één van het vrouwentennis, Maria Sharapova zou een belangrijke mededeling hebben. Op een persconferentie kondigde de babe pur sang aan dat ze betrapt was op het gebruik van doping. Ze wist naar eigen zeggen niet dat het product verboden was en zou de volledige verantwoordelijkheid op zich nemen.

Een emotionele Sharapova kreeg schriftelijk bericht dat ze op de Australian Open positief getest was op Meldonium, een medicijn dat ze al tien jaar nam en haar uithoudingsvermogen zou verbeteren. Wat de Russische niet wist, was dat het product sinds dit jaar op de verboden lijst van het Wereldanti-dopingagentschap (kortweg WADA) stond.

Het WADA ging onmiddellijk over tot actie en schorste Sharapova tot een definitieve strafmaat bekomen werd. De gevolgen voor mooie Maria bleven niet uit, verscheidene sponsors verbraken hun contract. WADA lijkt nu echter te beslissen om Sharapova en 140 andere topsporters gratie te verlenen. Elke sportman of -vrouw die voor begin maart Meldonium gebruikte gaat vrijuit.

Vermits Meldonium sinds januari als verboden product beschouwd werd, zouden atleten die het middel gebruikten niet van fout of nalatigheid beschuldigd kunnen worden, aldus Craig Reedie, voorzitter van het WADA. De plotse ommekeer van WADA inzake Meldonium is te wijten aan een gebrek aan wetenschappelijke bewijs. Het agentschap heeft nog geen zekerheid over de tijd die het middel nodig heeft om het menselijk lichaam opnieuw te verlaten.

Sharapova blijft wel tijdelijk geschorst tot ze in juni opnieuw gehoord wordt.

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS