Home » Geen categorie » “Sharapova vijf keer gewaarschuwd over Meldonium”

“Sharapova vijf keer gewaarschuwd over Meldonium”

“Sharapova vijf keer gewaarschuwd over Meldonium”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Maria Sharapova (WTA-7) werd in december vorig jaar vijf keer gewaarschuwd over het medicijn Meldonium. Dat schrijft althans de Britse krant The Times. Drie keer door de ITF en twee keer door de WTA, staat er te lezen.

“Er werd haar elke keer opnieuw verteld dat het medicijn van verboden middelen terecht ging komen”, klinkt het. Sharapova verklaarde maandag op haar persconferentie dat ze het medicijn al tien jaar nam om verschillende gezondheidsredenen en geen weet had van het feit dat het sinds januari dit jaar op de dopinglijst staat.

Opmerkelijk is ook dat het Letse Grindeks, een producent van Meldonium, vandaag reageerde. “Afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt beslaat een behandeling met Meldonium een periode van vier tot zes weken. Die kuren kunnen dan twee tot drie keer per jaar herhaald worden. Alleen artsen kunnen de evolutie in de gezondheidstoestand opvolgen en stellen hoelang het middel moet genomen worden.”

Hoop op milde of géén straf

Johan Haggerty, Sharapova’s advocaat, hoopt op een milde straf voor zijn cliënte. Meer nog: Haggerty wil géén straf omdat er volgens hem geen slechte wil in het spel is. “Maria gebruikte Meldonium om gezondheidsredenen en hield het altijd bij een kleine dosis. Om een prestatiebevorderend effect te verkrijgen, moet je veel meer van het product innemen. Dat was echter nooit de bedoeling.”

[alert type=”info” title=”Djokovic laat Sharapova niet vallen”]Novak Djokovic (ATP-1) heeft gisteren verklaard Sharapova niet te laten vallen. De twee kennen elkaar al jaren en zijn beste maatjes. “Ik heb met haar te doen en hoop dat ze hier sterker uitkomt”, aldus de Serviër.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws