Home » Geen categorie » “Sharapova vijf keer gewaarschuwd over Meldonium”

“Sharapova vijf keer gewaarschuwd over Meldonium”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Maria Sharapova (WTA-7) werd in december vorig jaar vijf keer gewaarschuwd over het medicijn Meldonium. Dat schrijft althans de Britse krant The Times. Drie keer door de ITF en twee keer door de WTA, staat er te lezen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

“Er werd haar elke keer opnieuw verteld dat het medicijn van verboden middelen terecht ging komen”, klinkt het. Sharapova verklaarde maandag op haar persconferentie dat ze het medicijn al tien jaar nam om verschillende gezondheidsredenen en geen weet had van het feit dat het sinds januari dit jaar op de dopinglijst staat.

Opmerkelijk is ook dat het Letse Grindeks, een producent van Meldonium, vandaag reageerde. “Afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt beslaat een behandeling met Meldonium een periode van vier tot zes weken. Die kuren kunnen dan twee tot drie keer per jaar herhaald worden. Alleen artsen kunnen de evolutie in de gezondheidstoestand opvolgen en stellen hoelang het middel moet genomen worden.”

Hoop op milde of géén straf

Johan Haggerty, Sharapova’s advocaat, hoopt op een milde straf voor zijn cliënte. Meer nog: Haggerty wil géén straf omdat er volgens hem geen slechte wil in het spel is. “Maria gebruikte Meldonium om gezondheidsredenen en hield het altijd bij een kleine dosis. Om een prestatiebevorderend effect te verkrijgen, moet je veel meer van het product innemen. Dat was echter nooit de bedoeling.”

[alert type=”info” title=”Djokovic laat Sharapova niet vallen”]Novak Djokovic (ATP-1) heeft gisteren verklaard Sharapova niet te laten vallen. De twee kennen elkaar al jaren en zijn beste maatjes. “Ik heb met haar te doen en hoop dat ze hier sterker uitkomt”, aldus de Serviër.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER