Home » ATP » Showbeest Monfils houdt Schwartzman uit European Open-finale

Showbeest Monfils houdt Schwartzman uit European Open-finale

Showbeest Monfils houdt Schwartzman uit European Open-finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open (België, € 686 080) streden Diego Schwartzman (ATP-17) en Gaël Monfils (ATP-38) om een plaatsje in de finale. Geen derde finale op rij voor de Argentijn, Monfils greep het finaleticket in twee sets.

De 32-jarige Monfils en de 26-jarige Schwartzman stonden voor de derde keer tegenover elkaar, ze wonnen elk één van hun vorige ontmoetingen. In Antwerpen ging de Fransman het best van start, hij plaatste een vroege break, maar Schwartzman maakte die al snel ongedaan. Showbeest Monfils liet knap tennis zien en entertainde het talrijk opgekomen publiek. De Fransman ging opnieuw door de opslag van de Argentijn en maakte de klus af op eigen opslag: 6-3.

In het begin van de tweede set wist Schwartzman opnieuw een breakpunt te forceren. Monfils redde zich echter knap uit de situatie en kwam terug tot 2-2. De Fransman ging wel door de opslag van de Argentijn, die wel nog een breakpunt wist te forceren maar het niet kon omzetten. De gemiste kansen braken Schwartzman zuur op en bij 5-4 mocht Monfils serveren voor de eindwinst. De Fransman maakte de klus af met 6-4 en staat zo voor het eerst in de finale van de European Open.

De Fransman was blij met zijn zege: “Ik heb heel agressief gespeeld vandaag. Net zoals begin deze week heb ik nog altijd last van vermoeidheid, maar ik probeer de punten kort te houden. Ik voel me goed hier in Antwerpen en ik bedank het publiek om me vandaag zo talrijk te steunen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws