Home » Olympische Spelen » Siegemund maakt einde aan Flipkens’ olympische droom

Siegemund maakt einde aan Flipkens’ olympische droom

Siegemund maakt einde aan Flipkens’ olympische droom

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kirsten Flipkens (WTA-61) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op het olympische tennistoernooi van Rio De Janeiro. Ze had duidelijk een mindere dag en verloor in twee sets van de Duitse Laura Siegemund (WTA-32).

Na haar twee knappe zeges in Rio, moest Flipkens in de achtste finale aan de bak tegen de 28-jarige Duitse Siegemund. In onderlinge duels stond het 2-1 voor Flipper maar Siegemund verkeert dit seizoen in een goede vormcurve. Zo won ze de titel in Bastad en bereikte ze in eigen land de finale in Stuttgart na stunts tegen top 10-speelsters Simona Halep (WTA-3), Agniezska Radwanska (WTA-5) en Roberta Vinci (WTA-8).

Siegemund nam de beste start met een vroege break in de eerste set. De Duitse serveerde sterk en imponeerde met knappe passing shots en netpunten. Flipkens oogde minder fris dan in de vorige rondes en kon geen kansen creëren op Siegemunds opslag. De Duitse behield haar voorsprong en pakte de eerste set met 6-4.

In de tweede set ging Siegemund meteen weer door Flipkens’ opslag. Flipkens brak terug maar verloor een spelletje later opnieuw haar opslag. Ze geraakte ook gefrusteerd na een foute call van de scheidsrechter. Doordat onze landgenote op een kleinere baan speelde, kon ze geen beroep doen op Hawkeye. Ze werd boos op de scheidsrechter en riep bij een tweede foute call: “Why are you doing this to me?”

Flipkens gebruikte nog een medical time-out maar ook dat bracht geen soelaas. Siegemund ging met een knap passing shot naar haar eerste matchbal. Flipkens sloeg de bal buiten en zo kon haar tegenstandster na 1 uur en 32 minuten met 6-4 en 6-3 juichen. Zo komt een einde aan het knappe parcours van Flipper na twee topprestaties tegen Venus Williams (WTA-6) en Lucie Safarova (WTA-29). Later vandaag dubbelt Flipkens (WTA D-100) wel nog samen met Yanina Wickmayer (WTA D-147) tegen het Spaanse duo Garbiñe Muguruza (WTA D-45) en Carla Suarez Navarro (WTA D-28).


Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws