Home » Geen categorie » Sigouin en Anshba triomferen op Astrid Bowl in Charleroi

Sigouin en Anshba triomferen op Astrid Bowl in Charleroi

Sigouin en Anshba triomferen op Astrid Bowl in Charleroi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Astrid Bowl (Grade 1) in Charleroi hebben Benjamin Sigouin (ITF-18) en Amina Anshba (ITF-21) zich gekroond tot kampioenen. In het dubbelspel gingen de titels naar een Canadees en een Japans-Taiwanees duo.

Na een week toptennis van opkomende talenten op Belgische bodem, werden op zaterdag de finales van de Astrid Bowl gespeeld.

Bij de jongens was het Sigouin die de sterkste bleek. In de finale moest de Canadees het opnemen tegen de Brit Ryan James Storrie (ITF-29). In het duel tussen het zesde en zevende reekshoofd hielden beide spelers elkaar voor het grootste deel van de wedstrijd in evenwicht. Maar wanneer het er echt om ging, dan was het telkens Sigouin die net iets meer kon. Met 6-4 en 6-3 versloeg hij Storrie en op die manier greep hij ook meteen de titel.

Ook in het dubbelspel bij de jongens waren de Canadezen aan het feest, hoewel Sigouin daar net naast de titel greep. Samen met zijn Britse partner Jay Clarke (ITF-21) zag hij zijn landgenoten Alexis Galarneau (ITF-116) en Jack Mingji Lin (ITF-92) na een supertiebreak de titel op hun namen schrijven. Het werd uiteindelijk 4-6, 6-4 en [10-7].

Amina Anshba & Seone Mendez - © Michel Califice
Amina Anshba & Seone Mendez – © Michel Califice

Bij de meisjes ging de titel in het enkelspel naar Anshba. Het Russische vijfde reekshoofd vloerde in de finale de als dertiende geplaatste Seone Mendez (ITF-99). Met 6-4 en 6-2 veroverde Anshba zo de Astrid Bowl. In het dubbelspel was de trofee voor I-Hsuan Cho (ITF-109) en Yuki Naito (ITF-25). Als tweede reekshoofden bleken zij in de finale de beteren van achtste reekshoofden Maja Chwalinska (ITF-210) en Eleonora Molinaro (ITF-168). Ook zij hadden daar een supertiebreak voor nodig om dat te bewijzen: 6-2, 5-7 en [10-5].

Opvallend detail: blijkbaar zorgden de talrijke Belgen aanwezig op de hoofdtabellen van het enkelspel niet voor geluk. Geen van beide enkelkampioenen ontmoette namelijk een Belgisch talent op weg naar de titel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws