Home » Grand Slam » Australian Open » Sinner met stunt tegen Djokovic naar finale Australian Open

Sinner met stunt tegen Djokovic naar finale Australian Open

Sinner met stunt tegen Djokovic naar finale Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Novak Djokovic (ATP-1) zal zichzelf niet opvolgen als winnaar van de Australian Open (Australië, Grand Slam). Vierde reekshoofd Jannik Sinner (ATP-4) ging in vier sets voorbij de Serviër.

In de eerste halve finale bij de mannen in Melbourne stond titelverdediger Djokovic tegenover het Italiaanse vierde reekshoofd Sinner. In hun onderlinge duels stond het 4-2 voor Djokovic maar de Italiaan won eind vorig jaar op de Davis Cup Finals de laatste confrontatie met Djokovic.

Sinner nam een vliegende start in de eerste set. Hij greep de openingsset met 6-1 en snelde daarna naar 6-2 in de tweede set.

In een spannende derde set haalde Djokovic het in een tiebreak met 8-6. De Serviër kon deze remonte echter niet doorzetten in de vierde set waarin Sinner met 6-3 opnieuw de sterkste was.

(lees verder onder de Instagramposts)

De 22-jarige Sinner bereikt voor de eerste keer in zijn carrière een finale van een Grand Slam. Hij zal het opnemen tegen tweevoudig Australian Openfinalist Daniil Medvedev (ATP-3) of zesde reekshoofd Alexander Zverev (ATP-6).

Voor het eerst sinds 2018 verliest Djokovic een match op de Australian Open. Zo komt er na 2195 dagen een einde aan Djokovic’ reeks van 33 zeges op rij in Melbourne De nummer één won al tien keer de Australian Open maar zal dus nog moeten terugkeren voor een elfde titel in Melbourne. Zijn record van meeste grandslamtitels blijft op drieëntwintig staan.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws