Home » ATP » Sinner pakt eerste titel in Sofia

Sinner pakt eerste titel in Sofia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jannik Sinner (ATP-44) heeft het ATP-toernooi van Sofia gewonnen. In de finale was hij te sterk voor Vasek Pospisil (ATP-74).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de finale in de Bulgaarse hoofdstad Sofia stond de 19-jarige Italiaan Sinner tegenover de ervaren elf jaar oudere Canadees Pospisil.

Sinner en Pospisil vochten een spannende strijd uit. De jonge Italiaan greep de eerste set met 6-4 maar daarna kwam Pospisil met 6-3 langszij.

In een nipte derde set bracht een tiebreak de beslissing. Sinner hield het hoofd koel en pakte de overwinning met 7-3.

Voor de 19-jarige Sinner is het zijn eerste ATP-titel. Hij is de zesde speler die in 2020 zijn eerste ATP-toernooi wint. Sinner is de jongste speler in twaalf jaar die een titel verovert. Kei Nishikori (ATP-40) was in 2008 met een eerste titel op zijn achttien jaar nog jonger dan Sinner.

De Italiaan was heel opgetogen met zijn titel: “Het is altijd speciaal als je toernooien wint. Ik voelde me heel goed deze week. Het is een geweldig gevoel om het jaar te beëindigen met een toernooizege. Ik hoop dat ik volgend jaar nog beter kan starten dan ik dit jaar deed.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER