Home » ATP » Sinner snelt overtuigend naar eindwinst in Antwerpen

Sinner snelt overtuigend naar eindwinst in Antwerpen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Jannik Sinner (ATP-13) heeft de zesde editie van de European Open in Antwerpen (ATP 250) op zijn naam geschreven. In de finale was hij te sterk voor Diego Schwartzman (ATP-14).

Zowel Sinner als Schwartzman hebben een speciale band met Antwerpen. De jonge Italiaan bereikte er twee jaar geleden voor het eerste de halve finale van een ATP-toernooi, terwijl de Argentijn al twee keer de finale speelde van de European Open.

Sinner nam de beste start in de finale, hij ging al snel door de opslag van Schwartzman en scoorde enkele schitterende punten. De Argentijn probeerde het ritme van zijn tegenstander te breken, maar Sinner stoomde overtuigend door naar 6-2 setwinst.

Ook in de tweede set bleef Sinner sterk presteren. Hij snoepte opnieuw een opslagspelletje van zijn tegenstrever af en ging door op zijn elan. Schwartzman kwam er nauwelijks nog aan te pas en na 1 uur en 16 minuten stond de 6-2 en 6-2 eindstand op het scorebord

Voor de 20-jarige Sinner is het zijn vierde titel van het jaar en de vijfde titel uit zijn carrière. “Ik wist dat ik goed moest starten vandaag, en dat is goed gelukt. Ik ben heel blij met mijn niveau deze week en heb genoten van het publiek deze week”, zei Sinner na afloop.

Schwartzman loofde Sinner in zijn speech: “Hij speelde ongelooflijk, hij is niet alleen een fantastische speler maar ook een goed mens.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS