Home » ATP » Slechts één Belg op hoofdtabel toernooi Antwerpen, wat met wildcards?

Slechts één Belg op hoofdtabel toernooi Antwerpen, wat met wildcards?

Slechts één Belg op hoofdtabel toernooi Antwerpen, wat met wildcards?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De organisatie van de het ATP-toernooi van Antwerpen (België, ATP 250) heeft de deelnemerslijst bekendgemaakt. Daarop vinden we momenteel slechts één Belg terug: David Goffin (ATP-15). Tennisplaza polste bij toernooidirecteur Dick Norman naar de drie wildcards die nog te geef zijn.

Na een jaar afwezigheid is Belgische topper David Goffin (ATP-15) opnieuw van de partij in Antwerpen, hij komt op donderdagavond 17 oktober voor het eerst in actie. De Luikenaar kijkt alvast uit naar het toernooi: “Ik ben erg enthousiast om terug te keren naar Antwerpen, mijn enige toernooi dit jaar in België. Ik kijk ernaar uit om terug voor mijn Belgische fans te spelen en hopelijk dit jaar de trofee mee naar huis te nemen.”

De organisatie kondigde eerder al de komst aan van Steve Darcis (ATP-186), die op de US Open opnieuw last had van een elleboogblessure. Met zijn protected ranking van (ATP-90) komt hij echter niet rechtstreeks op de hoofdtabel. Darcis is momenteel tiende alternate en heeft dus een wildcard nodig als hij in Antwerpen wil spelen. “Darcis heeft al zoveel betekend voor het Belgische tennis dat, mocht hij het nodig hebben, hij een wildcard zal krijgen”, bevestigt toernooidirecteur Norman aan Tennisplaza.

Het blijft dus bang afwachten voor het Belgische nummer twee Kimmer Coppejans (ATP-138) en nummer drie Ruben Bemelmans (ATP-181) of ze zullen mogen aantreden in Antwerpen op de hoofdtabel, of doorverwezen worden naar de kwalificaties. De overige toekenning van de wildcards wordt namelijk pas de laatste week voor de start van het toernooi bekendgemaakt. Eerder raakte al bekend dat Zizou Bergs (ATP-505) een wildcard krijgt voor de kwalificaties. Sander Gillé (ATP D-51) en Joran Vliegen (ATP D-43) komen vrijwel zeker in actie in het dubbelspel.

Stevige entry list

Diego Schwartzman en Gaël Monfils - © Philippe Buissin (Imagellan)
Diego Schwartzman en Gaël Monfils – © Philippe Buissin (Imagellan)

Eind augustus pakte de organisatie uit met ex-nummer één van de wereld Andy Murray (ATP-328) als publiekstrekker. De Brit zal op dinsdagavond 15 oktober zijn eerste wedstrijd spelen in Antwerpen. Met Gaël Monfils (ATP-13) en Diego Schwartzman (ATP-21) heeft het toernooi eveneens twee kwartfinalisten van de US Open op zijn affiche staan. Guido Pella (ATP-20), Milos Raonic (ATP-22), Benoît Paire (ATP-26), Frances Tiafoe (ATP-45) en Feliciano Lopez (ATP-61) zijn net als ex-winnaars Richard Gasquet (ATP-36) en Jo-Wilfried Tsonga (ATP-65) opnieuw present.

De winnaar van vorig jaar, Kyle Edmund (ATP-31), verkiest het toernooi dit keer links te laten liggen.

Ontdek hier de volledige entry list :

European Open Entry List 2019 - © European Open
European Open Entry List 2019 – © European Open

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws