Home » Grand Slam » US Open » Slordige Mertens stoomt door naar vierde ronde US Open

Slordige Mertens stoomt door naar vierde ronde US Open

Slordige Mertens stoomt door naar vierde ronde US Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-15) heeft zich geplaatst voor de vierde ronde van de US Open. Onze landgenote was in twee sets te sterk voor Barbora Strycova (WTA-32).

In het Louis Armstrong Stadium nam de 22-jarige Mertens een goede start tegen de tien jaar oudere Tsjechische. Onze landgenote liep meteen 3-1 uit, maar toen slopen er wat slordigheden in haar spel. Strycova maakte de break ongedaan, maar Mertens wist alsnog de set met 6-3 te winnen.

In de tweede set ging Mertens meteen fel van start. Ze wist al snel een break te forceren, maar Strycova kwam opnieuw langszij tot 4-4. Mertens kreeg vier breakpunten in de volgende game, maar slaagde er niet in om door de opslag van de Tsjechische te gaan. Onze landgenote moest tweemaal serveren om in de set te blijven, maar Strycova kon haar setpunten niet benutten.

Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin waren beide speelsters aan elkaar gewaagd. Mertens dwong haar tegenstandster in de fout en liep 6-4 uit. Bij het eerste matchpunt was het meteen raak en zo plaatst Mertens zich voor het eerst in haar carrière voor de vierde ronde van de US Open. In de achtste finales volgt een duel met Sloane Stephens (WTA-3), die Victoria Azarenka (WTA-79) in twee sets versloeg.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws