Home » Geen categorie » Smirnova kansloos in kwartfinale Antalya

Smirnova kansloos in kwartfinale Antalya

Smirnova kansloos in kwartfinale Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Victoria Smirnova (WTA-1095) maakte indruk op de Babolat Women Cup (ITF, $10 000) in het Turkse Antalya. Zo bereikte ze vlotjes de kwartfinale. Daar bleek haar tegenstandster echter een maat te groot voor onze landgenote. 

Smirnova startte het toernooi goed en gaf slechts drie spelletjes prijs in haar eerste ronde-partij. In de tweede ronde kwam Smirnova uit tegen de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA-495), het zevende reekshoofd. Ze liet zich echter niet uit haar lood slaan en verbaasde vriend en vijand op het veld. Met 6-3 en 6-4 verzekerde Smirnova zich van een ticket voor de kwartfinale.

Daarin nam ze het op tegen Tara Moore (WTA-345) uit Groot-Brittannië. Het tweede reekshoofd, geboren in Hong Kong en zes jaar ouder dan Smirnova liet niet met zich sollen. In de eerste set kon Smirnova het tempo van haar concurrente nog volgen. Moore won weliswaar met 6-3.

In de tweede set lijkt de veer echter gebroken bij Smirnova. Moore stoomt al snel door naar 6-0 winst en plaatst zich zo voor de halve finale. Hoewel het hier stopt voor Smirnova, kan onze landgenote meer dan tevreden terugblikken op dit toernooi. Ze zette zichzelf helemaal op de kaart van de Belgische tennissters.

Moore won intussen ook haar halve finale en speelt zondagochtend de finale tegen het eerste reekshoofd, de Duitse Anne Schaefer (WTA-219).

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws