Home » Geen categorie » Snelle exit voor Mertens in het Amerikaanse Dothan

Snelle exit voor Mertens in het Amerikaanse Dothan

Snelle exit voor Mertens in het Amerikaanse Dothan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-162) is verrassend snel uitgeschakeld op het enkeltoernooi van Dothan in de Verenigde Staten (Gravel, $ 50 000). Ze verloor als vijfde reekshoofd al in de eerste ronde. In het dubbelspel ging ze wel vlot naar de tweede ronde.

Mertens begon als vijfde reekshoofd aan het graveltoernooi van Dothan in de Verenigde Staten. In de eerste ronde had ze het echter niet getroffen met haar tegenstandster. De Limburgse moest aan de bak tegen de Amerikaanse thuisspeelster Maria Sanchez (WTA-238). De 26-jarige Sanchez staat nu lager dan Mertens gerangschikt maar stond in 2013 nog op plaats 107, op de rand van de top honderd.

In de eerste ronde waren Mertens en Sanchez aan elkaar gewaagd en bracht een tiebreak de beslissing. Daarin was Sanchez duidelijk te sterk met 7-1. In de tweede set moest Mertens de rol lossen en ging ze met 6-3 onderuit. In het dubbelspel bereikte onze landgenote (WTA D-85) wel gemakkelijk de tweede ronde. Samen met de Zweedse Rebecca Peterson (WTA D-143) is ze in het dubbeltoernooi het derde reekshoofd en klopte ze in de eerste ronde met 6-2 en 6-0 het Amerikaanse duo Catherine Bellis (WTA D-331) en Ingrid Neel (WTA D-162). In de tweede ronde wacht opnieuw een Amerikaanse tandem, Jamie Loeb (WTA D-294) en Sanaz Marand (WTA D-129).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws