Home » Grand Slam » Australian Open » Snelle exit voor Wickmayer, Zimmermann en De Greef in kwalificaties Australian Open

Snelle exit voor Wickmayer, Zimmermann en De Greef in kwalificaties Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Voor Yanina Wickmayer (WTA-126), Kimberley Zimmermann (WTA-244) en Arthur De Greef (ATP-200) zit de Australian Open er al op. Alle drie verloren ze hun eerste kwalificatieronde.

Wickmayer blijft, ook met haar nieuwe coach, op de sukkel. Nadat ze eerder dit jaar in Brisbane al meteen onderuit ging in de kwalificaties, mag ze nu ook een kruis maken over de Australian Open. De Sloveense Kaja Juvan (WTA-180), pas 18 jaar, versloeg haar in de eerste ronde van de kwali’s met 4-6, 6-4 en 7-5. Wicky, nochtans zeventiende reekshoofd, mist zo voor het tweede jaar op rij de hoofdtabel van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen.

Ook Zimmermann, die voor het eerst deelnam aan (de kwalificaties van) een Grand Slam, ging onderuit Down Under. Tereza Mrdeza (WTA-218) uit Kroatië bleek te hoog gegrepen: 6-0 en 6-4.

Bij de mannen kon De Greef niet stunten tegen tweede reekshoofd Felix Auger-Aliassime, het Canadese 18-jarige toptalent dat momenteel op de 106e plaats van de wereld prijkt. Na 1 uur en 18 minuten was het verdict 6-2 en 7-6 (1).

Arthur De Greef - © Philippe Buissin (Imagellan)
Arthur De Greef – © Philippe Buissin (Imagellan)

Nog vier Belgen

Zijn nog in de running voor een plek op de hoofdtabel: Ysaline Bonaventure (WTA-158, Maryna Zanevska (WTA-219), Ruben Bemelmans (ATP-116) en Kimmer Coppejans (ATP-216).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden