Home » Geen categorie » Sock wint verrassend van Zverev en gaat zo naar halve finale op ATP Finals

Sock wint verrassend van Zverev en gaat zo naar halve finale op ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) heeft Jack Sock (ATP-9) de halve finale bereikt. Hij won verrassend van Alexander Zverev (ATP-3).

De Amerikaan is in goede doen in Londen. Hij won donderdagavond zijn tweede groepswedstrijd en plaatst zich zo voor de halve finale. Hij is de eerste Amerikaan die hierin slaagt sinds Andy Roddick in 2007. Net als Roddick komt Sock uit Nebraska.

“Vanzelfsprekend is Nebraska de beste plaats voor tennisspelers”, grapte Sock achteraf.

Het zag er even slecht uit voor Sock tegen de jonge Duitser. Nadat de Amerikaan de eerste set won, was hij werkelijk nergens meer in de tweede manche. Bij de start van de beslissende set kwam hij al gauw een break achter en kreeg een punt-aftrek omdat hij furieus een bal van het veld wegsloeg.

Maar Sock keerde de rollen om en het was Zverev die op achtervolgen was aangewezen. Sock won de wedstrijd met 6-4, 1-6 en 6-4. “Ik stikte, zo simpel is het”, was het antwoord van Zverev na de wedstrijd.

“Ik won de tweede set met 6-1 en stond op een break voorsprong. Hij kreeg een punt-aftrek en toen stond ik plots binnen de 10 minuten 1-4 achter. Ik kreeg weinig ballen in het veld, dus ja, ik stikte.”

“Ik voel geen druk”

“Als ik druk op mezelf zette, dan zou ik hier waarschijnlijk niet eens zijn. Ik denk dat ik de eerste wedstrijd in Parijs tegen Kyle Edmund zou moeten verloren hebben. Maar ik won uiteindelijk het toernooi. Ik denk niet dat ik die week had uitgedaan, als ik druk op mezelf zou hebben gezet”, volgens Sock.

“Dan kom ik hier naar Londen en grijp ik de laatste plaats voor de ATP Finals. Ik ga me amuseren, groots spelen, vrij spelen… Dat zal zeker niet veranderen. Niemand verwachtte me hier.”

Zaterdag zal Sock het opnemen tegen Grigor Dimitrov (ATP-6).

 

koen

koen

MEER NIEUWS