Home » Geen categorie » Söderling hangt tennisracket aan de haak

Söderling hangt tennisracket aan de haak

Söderling hangt tennisracket aan de haak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Zweedse ex-nummer vier van de wereld Robin Söderling zet een punt achter zijn tenniscarrière. Hij kende een lange lijdensweg met veel blessures en speelde zijn laatste tennismatch al vier jaar geleden.

In 2009 zorgde Söderling voor sensatie op Roland Garros met zijn zege tegen Rafael Nadal. Hij was de eerste speler die Nadal op de French Open kon verslaan. De Zweed stond zowel in 2009 als 2010 in de finale van Roland Garros, maar verloor twee keer in drie sets, tegen Federer en tegen Nadal. Hij bereikte ook de kwartfinales op Wimbledon en de US Open.

Vanaf 2011 kampte Söderling met diverse blessures en keerde hij niet meer terug op het tenniscircuit. Zijn titel in het Zweedse Bastad in 2011 was uiteindelijk zijn laatste toernooi. Daarin klopte hij in de finale opnieuw Nadal.

Eerder deze maand plande Söderling nog een comeback maar nu neemt dus hij afscheid van de tennissport: “Ik had beter naar mijn lichaam moeten luisteren. In 2011 kreeg ik klierkoorts maar maakte ik de fout om te blijven trainen.”, zegt de 31-jarige Zweed. “Maar in het tennis moet je je lichaam tot het uiterste drijven om mee te draaien aan de top. Ik besef dat ik niet gezond genoeg zal zijn om opnieuw mijn vroeger niveau te behalen. Daarom heb ik beslist om afscheid te nemen.” Op Twitter bedankte hij zijn fans voor de vele reacties: “Bedankt voor alle mooie woorden. Zo spijtig dat ik geen professioneel tennis meer zal spelen maar door jullie berichten voel ik me al beter.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws