Home » Geen categorie » Sofie Oyen vlot naar kwartfinale BNP Paribas Fortis Prayon Open

Sofie Oyen vlot naar kwartfinale BNP Paribas Fortis Prayon Open

Sofie Oyen vlot naar kwartfinale BNP Paribas Fortis Prayon Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Sofie Oyen (WTA-432) vocht vandaag voor een plaats in de kwartfinale van de BNP Paribas Fortis Prayon Open ($10 000). In Engis nam ze het op tegen de Nederlandse Mandy Wagemaker (WTA-669).

Onze landgenote mocht vanochtend als eerste aantreden op court nummer 6. Ze stond nooit eerder oog in oog met de Nederlandse, die meer dan tweehonderd plaatsen lager gerangschikt staat. Op papier zou Oyen dus niet meteen in moeilijkheden mogen komen.

Dit klasseverschil werd in de eerste set onmiddellijk duidelijk. Oyen brak al snel door de opslag van Wagemaker en gaf de set niet meer uit handen. Ze bleef degelijk tennissen en kon als tweede reekshoofd de eerste manche met 6-1 naar zich toe halen.

In de tweede set kreeg Wagemaker meer vat op de wedstrijd en ging op een bepaald moment zelfs door de opslag van Oyen. Tot 3-3 kon de Nederlandse aanklampen, maar dan schakelde Oyen een versnelling hoger. Ze verzilverde haar breakpunten en schreef de match met 6-1 en 6-3 op haar naam.

Oyen plaatst zich zo voor de kwartfinale, waar ze opnieuw een Nederlandse treft. Bibiane Weijers (WTA-689) is vier jaar ouder dan Oyen, werkte zich op uit de kwalificaties en versloeg in de eerste ronde Gitte Heynemans (NR). Ook met de Franse Laetitia Sarrazin (WTA-615) kende Weijers in de tweede ronde weinig moeite.

Oyen en Weijers stonden reeds twee keer tegenover elkaar. In 2010 won Weijers op het gravel van Tessenderlo, in juli dit jaar was Oyen de sterkste in Maaseik.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws