Home » Davis Cup » Solide Goffin bezorgt België eerste punt

Solide Goffin bezorgt België eerste punt

Solide Goffin bezorgt België eerste punt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-14) heeft België het eerst punt gezorgd in de ontmoeting met Brazilië in de Versluys Dome in Oostende. Onze landgenoot versloeg de Braziliaan Thiago Monteiro (ATP-101) in drie korte sets.

In het begin van de partij leken beide spelers aan elkaar gewaagd, de toeschouwers kregen lange rally’s te zien en het ging gelijk op tot 2-2. Goffin redde een breakpunt en schakelde nadien een versnelling hoger. De Luikenaar zette Monteiro onder druk, en een dubbele fout bezorgde België de eerste break van de wedstrijd. Wat later ging Goffin nogmaals door de opslag van de Braziliaan en pakte hij set één met 6-2.

In de tweede set wonnen beide spelers hun eerste opslagspelletje, maar daarna ging Goffin op love door de opslag van Monteiro. De Braziliaan was even het noorden kwijt en Goffin stoomde door naar een 5-1 voorsprong. Monteiro won nog een spelletje, maar Goffin maakte het daarna af op eigen opslag: 6-2.

Ook in de derde set kon Monteiro Goffin op geen enkel moment bedreigen. De Luikenaar hield de touwtjes stevig in handen en stoomde door naar een 5-0 voorsprong. Na dik anderhalf uur mocht Goffin serveren voor de wedstrijd. Het publiek bouwde een feestje maar Goffin kreeg toch nog even last van zenuwen. Hij moest een breakpoint toestaan, maar kwam terug naar deuce. Het eerste matchpunt werd nog gered door Monteiro maar bij het tweede was het wel raak: 6-0.

Goffin was erg blij met zijn vlotte zege: “Ik heb goed geserveerd en goed gespeeld, dankzij de steun van het publiek ging het goed! Ik ben altijd kalm gebleven en heb solide gespeeld.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws