Home » Geen categorie » Spaanse politie arresteert 34 verdachten matchfixing

Spaanse politie arresteert 34 verdachten matchfixing

Spaanse politie arresteert 34 verdachten matchfixing

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In Spanje loopt er een onderzoek naar een gokschandaal in het tennis. De Spaanse politie arresteerde 34 personen die mogelijk betrokken zijn bij matchfixing.

Het Spaanse tennis is in de ban van een gokschandaal. De politie arresteerde 34 personen die ervan verdacht worden om tennismatchen om te kopen. De verdachten worden verdacht van fraude, corruptie en lidmaatschap van een criminele organisatie. Zes van de gearresteerden zijn tennisspelers. De verdachte tennissers speelden tennismatchen in Spanje, op amateurniveau en bij de profs.

De gearresteerde spelers, tussen de 17 en 30 jaar oud, zouden express opzettelijk één set verloren hebben en hieraan geld verdiend hebben. De tennissers zijn geen hoogvliegers en bevinden zich op de ATP-ranking tussen nummer 800 en 1400.

“Via één tennisser zouden andere tennissers, uitkomend op het Futures – en Challengerniveau, benaderd zijn geweest”, legde de woordvoerder van de Spaanse politie uit. “De spelers werd een bedrag van 500 tot 1.000 euro beloofd, maar dikwijls kregen ze uiteindelijk slechts 50 euro. Het zijn dan ook vooral de spelers zelf die het slachtoffer zijn van deze zaak.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws