Home » Padel » Spanje en Argentinië verdelen de titels op WK padel, België breekt alle records

Spanje en Argentinië verdelen de titels op WK padel, België breekt alle records

Spanje en Argentinië verdelen de titels op WK padel, België breekt alle records

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Spanje (vrouwen) en Argentinië (mannen) hebben het WK padel in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten) op hun naam geschreven. Niemand had vooraf anders verwacht. België zorgde dan weer voor dé verrassing door geschiedenis te schrijven met een vierde en zesde eindnotering.

Het WK padel wordt sinds 1992 gehouden en wordt jaar na jaar gedomineerd door Spanje en Argentinië. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen kon geen ander land ooit de titel pakken.

Ook dit jaar waren beide landen oppermachtig. Bij de vrouwen versloeg Spanje rivaal Argentinië met 2-0, een overwinning die hen hun vijfde wereldtitel op rij en achtste in totaal opleverde. Bij de mannen was het Argentinië dat voor de elfde keer de trofee van Spanje afsnoepte met 1-2.

Belgische padelteams schrijven geschiedenis in Dubai

Op het WK padel wordt niet enkel om de titel gestreden, maar is elke plaats van belang. De Belgische padelvrouwen verloren op de slotdag de strijd om het brons van Italië, maar met een vierde plaats eindigen ze hoger dan ooit.

België begon de confrontatie nochtans veelbelovend. Na een ware thriller (6-4, 6-7 (8) en 6-4 tegen Chiara Pappacena en Giulia Sussarello) bracht het Belgische duo An-Sophie Mestach en Helena Wyckaert België eerst op voorsprong, maar in de twee volgende partijen viel Italië te sterk uit. Zowel Elyne Boeykens en Dorien Cuypers (tegen Emily Stellato en Roberta Vinci) als Laura Bernard en Elizabeth Wyckaert (tegen Giorgia Marchetti en Carolina Orsi) gingen onderuit met 2-6 en 1-6.

Bij de mannen verloor België de strijd om plaats vijf van Brazilië, dat in het verleden al twee keer zilver pakte en dus ook bij de top in padel mag worden gerekend.

Eerst verloren Maxime Deloyer en Laurent Montoisy met twee keer 6-4 van Lucas Bergamini en Stefano Flores, in de tweede partij waren Lucas Campagnolo en João Pedro Flores te sterk voor onze landgenoten Clément Geens en Jérôme Peeters: 6-2 en 6-4.

Het Belgische mannenteam eindigt zo zesde, drie plaatsen hoger dan vorig jaar.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws