Home » Davis Cup » Speelschema Bolivië-België bekend: “Teamsfeer zit goed”

Speelschema Bolivië-België bekend: “Teamsfeer zit goed”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Vanaf zaterdag strijdt het Belgische Davis Cup-team voor promotie uit Wereldgroep I tegen Bolivië. Vrijdag werd het speelschema bekendgemaakt.

Het Belgische Davis Cup-team speelt op neutraal terrein in Paraguay tegen Bolivië. Zaterdag komt de meest ervaren speler Ruben Bemelmans (ATP-221) in actie tegen de hoogst gerangschikte pion van Bolivië, Hugo Dellien (ATP-144). Vervolgens speelt debutant Zizou Bergs (ATP-191) tegen Murkel Dellien (ATP-1332), op papier een haalbare kaart voor de jonge Limburger.

Zizou Bergs en Murkell Dellien - © Tennis Vlaanderen
Zizou Bergs en Murkell Dellien – © Tennis Vlaanderen

Bergs kijkt ernaar uit om te debuteren: “Het is een grote eer om voor mijn land te spelen. Het is een grote droom die uitkomt. Mijn doel is om mijn beste tennis te spelen en te winnen.”

(lees verder onder de tweet)

Zondag is het eerst de beurt aan het dubbelduel. Sterkhouders Sander Gillé (ATP D-31) en Joran Vliegen (ATP D-30) nemen het als favorieten op tegen Murkel Dellien (ATP D-1120) en Boris Arias (ATP D-309). Gillé vertelt dat hij geen speciale druk voelt om als favoriet te starten: “We hebben ondertussen al veel matchen als favorieten gespeeld en voelen geen speciale druk. We gaan gewoon ons spel spelen zoals gewoonlijk.”

Sander Gillé & Joran Vliegen en Boris Arias & Murkel Dellien - © Tennis Vlaanderen
Sander Gillé & Joran Vliegen en Boris Arias & Murkel Dellien – © Tennis Vlaanderen

Tenslotte volgen er na de dubbelpartij mogelijk nog beslissende enkelmatchen. Bergs zal het normaal gezien opnemen tegen favoriet Hugo Dellien, terwijl Bemelmans de veel lager gerangschikte Murkel Dellien treft.

Het Belgische Davis Cup-team - © Tennis Vlaanderen
Het Belgische Davis Cup-team – © Tennis Vlaanderen

Met vier Limburgers in het Belgische team is er een fijne sfeer. Gillé is enthousiast: “De teamsfeer zit er goed in. We vormen een hechte groep. We kennen elkaar al sinds heel lang.” Het Boliviaanse team voelt evenwel ook vertrouwen tegen België zonder David Goffin (ATP-30) en denkt dat de twee ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Het Boliviaanse Davis Cup-team - © Tennis Vlaanderen
Het Boliviaanse Davis Cup-team – © Tennis Vlaanderen

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS