Home » Davis Cup » Speler-trainer Dancevic moet Canada naar nieuwe successen leiden

Speler-trainer Dancevic moet Canada naar nieuwe successen leiden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Canadese Davis Cup-team heeft een nieuwe kapitein aangesteld. De 33-jarige Frank Dancevic (ATP-362) vervangt Martin Laurendeau en wordt speler-trainer.

Laurendeau stond dertien jaar lang aan het hoofd van de Canadese Davis Cup-ploeg, maar kondigde gisteren aan dat hij zich terugtrekt om zich volledig te focussen op de rol als coach van Denis Shapovalov (ATP-51). “Het was de hoogste eer om mijn land te vertegenwoordigen in alle verschillende rollen die ik de afgelopen 34 jaar heb gekregen”, zegt Laurendeau.

In de zoektocht naar een nieuwe coach kwam de Canadese tennisfederatie uit bij de 33-jarige Dancevic die aan de slag zal gaan als speler-trainer. “Niemand zal Laurendeau kunnen vervangen. Dit is een geweldige eer aangezien de Davis Cup altijd iets speciaal en belangrijk is geweest voor mij. Ik ken alle spelers bijzonder goed wat een pluspunt is om vooruit te gaan. Het is uiteraard een grote uitdaging, maar ik geloof rotsvast in deze ploeg”, zegt Dancevic die al 24 Davis Cup-ontmoetingen op de teller heeft staan.

Eerste opdracht voor Dancevic is de confrontatie met Kroatië in februari. Met Milos Raonic (ATP-24), Shapovalov, Vasek Pospisil (ATP-109), Daniel Nestor (ATP D-56) en Adil Shamasdin (ATP D-62) heeft hij keuzemogelijkheden genoeg en uiteraard kan hij zichzelf ook altijd selecteren.

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS