Home » Grand Slam » Wimbledon » Spelers overtreden de kledingvoorschriften, moeten zich omkleden

Spelers overtreden de kledingvoorschriften, moeten zich omkleden

Spelers overtreden de kledingvoorschriften, moeten zich omkleden

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Aardbeien met slagroom, aanschuiven voor een ticket … tradities en Wimbledon: een onbreekbare band. Wie de kledingvoorschriften niet naleeft, moet zich omkleden. Het overkwam enkele spelers in het juniorentoernooi.

Iedereen die deelneemt aan het grandslamtoernooi van Wimbledon, moet in het wit gekleed zijn. Dat het menens is met deze regel, ondervonden twee 18-jarige spelers aan de lijve. Zsombor Piros (ITF-4) uit Hongarije en Yibing Wu (ITF-3) uit China droegen onder hun volledig witte tenue, zwart ondergoed. Dat was niet volgens de regels. Zij werden van het veld gestuurd om zich conform de regels te gaan kleden. Iedere speler kreeg van de toernooischeidsrechter Andrew Jarrett een brief waarin stond:

“Ondergoed dat gezien kan worden gedurende de wedstrijd (inclusief zichtbaar geworden door transpiratie), moet ook volledig wit zijn en mag niet meer dan één centimeter gekleurde band bevatten.”

Gelukkig heeft de organisatie van Wimbledon altijd wat reservebroekjes klaarliggen.

Een jeugdzonde denk je? Ook de toppers worden soms op hun vingers getikt. In haar twintigste aantreden op Wimbledon, werd Venus Williams (WTA-11) gevraagd om haar roze bh te wisselen tijdens de regenpauze in haar partij tegen Elise Mertens (WTA-54). Toen ze hierover werd aangesproken tijdens de persconferentie reageerde ze laconiek:

“Ja, ik wil niet praten over ondergoed. Het is een beetje vervelend voor mij. Ik zal het aan jullie laten, jullie kunnen erover praten met jullie vrienden. Ik pas.”

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
koen

koen

Meer nieuws