Home » Grand Slam » Australian Open » Spelers ‘quarantrainen’ in hotelkamer in Melbourne

Spelers ‘quarantrainen’ in hotelkamer in Melbourne

Spelers ‘quarantrainen’ in hotelkamer in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De chaos veroorzaakt door de drie positieve chartervluchten voor de Australian Open heeft als gevolg dat een heleboel spelers twee weken in quarantaine moeten op hun hotelkamer. Toch slagen verschillende spelers en speelsters erin om op een creatieve manier te blijven ‘trainen’.

De voorbereiding op de komende editie van de Australian Open ging dit jaar sowieso al niet ideaal zijn, maar nu moeten al 72 spelers twee weken op hun hotelkamer doorbrengen omdat ze op een positieve vlucht zaten. De quarantaine zal ongetwijfeld een invloed hebben op de spelers.

Creatievelingen

Het is een benarde situatie voor veel spelers die nu vastzitten op hun hotelkamer. Toch zijn er ook enkelen die er de humor wel van inzien en alvast niet bij de pakken blijven zitten.

De Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12) vond bijvoorbeeld de ideale sparringspartner in het raam van haar hotelkamer. Slechts een paar stukjes tape waren nodig om haar kamer speelklaar te maken.

Anderen, zoals bijvoorbeeld Yulia Putintseva (WTA-28), konden dan weer haar energie kwijt met hun matras.

De Tunesische tennisspeelser Ons Jabeur (WTA-31) verkoos ervoor om toch iets doelgerichter te werk te gaan. Zij probeert last minute samen met haar coach haar forehand nog wat bij te werken.

Roland Garros-winnares Iga Swiatek (WTA-17) en Alexandre Müller (ATP-208) focussen zich dan weer voornamelijk op het fysieke aspect. Zij proberen in de mate van het mogelijke topfit te blijven.

Hartsvriendinnen Daria Kasatkina (WTA-72) en Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-38) besloten om samen een virtueel potje tennis te spelen.

Tot slot lieten ook Pablo Cuevas (ATP-68) en Vasek Pospisil (ATP-61) zich opmerken als plichtsbewuste quarantrainers. Hieronder onze compilatie.

Sam Milde

Sam Milde

Meer nieuws