Home » Geen categorie » Spelers voor finale Madrid zijn gekend en gravelkoning Nadal speelt niet mee

Spelers voor finale Madrid zijn gekend en gravelkoning Nadal speelt niet mee

Spelers voor finale Madrid zijn gekend en gravelkoning Nadal speelt niet mee

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op zaterdag stonden de halve finales van het Masters 1000-toernooi in Madrid op het programma. Rafael Nadal (ATP-5) nam het op tegen Andy Murray (ATP-2) en Novak Djokovic (ATP-1) moest tegen Kei Nishikori (ATP-6).

Gravelkoning Rafael Nadal was absolute topfavoriet. Zo won Nadal de laatste twee toernooien en speelde hij weer fantastisch tennis zoals vanouds. Enkele weken geleden speelde Nadal al tegen Murray en hij trok toen aan het langste eind.

In de eerste set in Madrid ging Murray al snel door de opslag van Nadal, maar toen Murray mocht uitserveren brak Nadal terug. Het maakte uiteindelijk niet veel uit want de volgende opslagbeurt kreeg Nadal een lovegame rond de oren op zijn eigen opslag. 7-5 voor de Schot. De tweede set brak Murray weer heel snel, maar de Spanjaard liet zijn beste tennis zien en ging de daaropvolgende game onmiddellijk zelf terug door de opslag van Murray. Bij een 5-4 achterstand moest Nadal serveren om in de match te blijven, maar speelde hij net zijn slechtste game van de gehele match en maakte hij twee domme fouten. Einde match en 6-4 voor Murray.

Djokovic liet zich verrassen in Monte Carlo, maar was in Madrid al de hele week fenomenaal. Zo was hij tot voor de partij tegen Nishikori nog geen enkele opslaggame verloren. Djokovic ging ook op zaterdag op zijn elan verder, maar de Japanner verweerde zich zeer sterk. Uiteindelijk was het weer een partij van net niet voor Nishikori, ondanks een sterke prestatie. De Japanner had wel de eer om als eerste deze week door de opslag van Djokovic te gaan: 6-3 7-6(4).

Op zondag nemen Djokovic en Murray het dus tegen elkaar op. Novak Djokovic is duidelijk de topfavoriet. Zo won hij in hun laatste 12 ontmoetingen, maar liefst 11 keer. Murray won ook nog nooit van Djokovic op gravel.

Bekijk hieronder de korte samenvattingen van de halve finales:

koen

koen

Meer nieuws