Home » Geen categorie » Sprookje Salden eindigt, Verboven en Juszczak wel naar halve finales

Sprookje Salden eindigt, Verboven en Juszczak wel naar halve finales

Sprookje Salden eindigt, Verboven en Juszczak wel naar halve finales

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Lara Salden (ITF-424) heeft zich in Luxemburg niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de Luxembourg Indoor Junior Open (Grade 4). Bij de jongens slaagden Laurens Verboven (ITF-310) en Loïc Juszczak (ITF-604) daar wel in.

Sinds haar last minute optreden op de Diamond Games in Antwerpen, bulkte Salden van het vertrouwen. Ze won maar liefst twaalf wedstrijden op rij en leek zo stilaan onklopbaar geworden. Veertien wedstrijden op minder dan drie weken tijd spelen, eist echter ook zijn tol. En daar kon de Tsjechische Karolina Berankova (ITF-684) van profiteren in de kwartfinales van de Luxembourg Indoor Junior Open. Met 2-6 en 3-6 blies ze het sprookje van Salden uit.

Ook in het dubbelspel zit het toernooi er op voor de 16-jarige Belgische. Samen met uitgerekend Berankova moest ze in de halve finales de duimen leggen voor het Zwitserse duo Gadient (ITF-1 863) – Waltert (ITF-770). Op die manier komt er voor Salden een eind aan drie fantastische weken. Ze kan echter nog even langer in Luxemburg blijven om voor de Belgische jongens te supporteren.

Zowel Verboven als Juszczak wisten zich namelijk te plaatsen voor de halve finales. Vierde reekshoofd Verboven deed dat door in de kwartfinales met 6-3 6-4-cijfers de maat te nemen van het vijfde reekshoofd, de Fransman Luc Fomba (ITF-358). Ook Juszczak verspeelde niet al te veel zweet in zijn kwartfinale. Tegen de Pool Maksymilian Raupuk (ITF-692) was hij met tweemaal 6-2 overduidelijk de betere speler. Als zowel Verboven als Juszczak zich in de volgende ronde ontdoen van hun Franse tegenstander, dan wacht er opnieuw een Belgische finale.

Ook in het dubbelspel doet Verboven het goed. Samen met zijn Duitse partner Jannik Giesse (ITF-264) plaatste de 17-jarige Belg zich voor de finale. Als tweede reekshoofden zullen ze het daar opnemen tegen een Nederlands-Australische tandem die als eerste geplaatst zijn.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws