Home » Geen categorie » Sprookje van Goffin is voorbij

Sprookje van Goffin is voorbij

Sprookje van Goffin is voorbij

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Pool Jerzey Janowicz (ATP-52) heeft de zegereeks van David Goffin (ATP-62) gestopt. Na 25 zeges op rij verloor Goffin in de kwartfinale van de Winston Salem Open ($683 705) in twee sets van zijn Poolse tegenstander.

De 23-jarige Goffin moest in de kwartfinale van Winston Salem spelen tegen de Pool Janowicz, een leeftijdsgenoot. Janowicz stond vorig jaar op nummer 14 op de wereldranking en bereikte toen ook de halve finale op Wimbledon. Dit jaar was de Pool echter door een voetblessure gezakt naar plaats 52 op de ATP-ranking.

Het was het eerste onderlinge duel tussen Goffin en Janowicz. In de eerste set kwam Goffin eerst op een break achterstand maar hij brak daarna terug. Op het einde van de set benutte Janowicz nog een tweede breakpunt en won de set met 6-4. In de tweede set had Goffin steeds meer problemen met de sterk serverende Pool en verloor hij twee keer zijn opslag. De tweede set ging met 6-2
naar Janowicz. Mogelijk speelde het lengteverschil ook een rol in de match want Janowicz is met 2 meter en 3 centimeter maar liefst 23 centimeter groter dan Goffin.

Goffin had maar liefst 25 matchen op rij gewonnen en behaalde de eindzege in drie challengers en in het ATP-toernooi van Kitzbuhel. In Winston Salem won hij twee wedstrijden in de kwalificaties en daarna nog drie duels in de hoofdtabel. De Luikenaar moest al zijn zesde wedstrijd in zes dagen spelen en mogelijk speelde de vermoeidheid hem parten.

“Trots op mijn zegereeks”

Ondanks het verlies tegen Janowicz, was Goffin heel tevreden over zijn toernooi in Winston Salem. Hij vertelde na de wedstrijd: “Het was een heel goede week voor mij. Ik kwam van de kwalificaties en speelde daarna drie heel goede matchen tegen sterke spelers. Het is ook positief voor de US Open in New York. Ik ben heel trots op mijn zegereeks en probeer nu een nieuwe zegereeks te starten in New York. Het doel is nu mijn eerste match in New York te winnen en dan match per match aan te pakken. Ik probeer zo ver mogelijk te geraken.”

Goffin gaf ook toe dat zijn tegenstander verdiend gewonnen had: “Ik voelde me vandaag fysiek nog fit maar Janowicz serveerde heel goed. Hij is een grote speler en serveert heel snel. Hij speelde een heel sterke match en was vandaag beter.” Op de US Open speelt Goffin in de eerste ronde tegen een kwalificatiespeler. Hij kan nu een aantal dagen rusten om zich voor te bereiden op de grandslam.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws