Home » Geen categorie » Sprookje van Krajinovic in Parijs gaat verder, Sock op één zege van ATP Finals

Sprookje van Krajinovic in Parijs gaat verder, Sock op één zege van ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het Masterstoernooi van Paris Bercy (Frankrijk, € 4 273 775) krijgt een onverwachte finale. Kwalificatiespeler Filip Krajinovic (ATP-77) strijdt om de titel tegen zestiende reekshoofd Jack Sock (ATP-22).

De Servische kwalificiatiespeler Krajinovic stond eind vorig jaar op de 237e plaats van de ATP-ranglijst. Dit jaar werkte hij hard aan een comeback en hij sleepte maar liefst vijf challengers in de wacht. In Parijs beleeft de Serviër een waar sprookje. Hij klopte er onder andere Sam Querrey (ATP-13) en Nicolas Mahut (ATP-111) en kreeg door het forfait van Rafael Nadal (ATP-1) een walkover naar de halve finale. Daarin was hij met 6-4, 6-7(2) en 7-6(5) te sterk voor de Amerikaan John Isner (ATP-14).

In de tweede halve finale maakte Sock een einde aan het prachtige toernooi van Julien Benneteau (ATP-83), die voor de laatste keer in Bercy speelde. De Franse publiekslieveling slaagde er niet in om de finale te bereiken, hij ging met 7-5 en 6-2 onderuit tegen Sock. De Amerikaan kan zich nog plaatsen voor de ATP Finals in Londen als hij het toernooi wint.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS