Home » Geen categorie » Sprookje van Mertens voorbij in Rosmalen

Sprookje van Mertens voorbij in Rosmalen

Sprookje van Mertens voorbij in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Elise Mertens (WTA-171) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale van de Ricoh Open in Rosmalen ($ 250 000). In de kwartfinale moest ze het onderspit delven tegen derde reekshoofd Kristina Mladenovic (WTA-32).

Mertens beleefde in Rosmalen een ware droomweek. Ze overleefde eerst de kwalificaties, stuntte daarna tegen Eugenie Bouchard (WTA-47) en klopte de Servische Aleksandra Krunic (WTA-119). Bij de laatste acht wachtte echter een zware opgave tegen de Franse Mladenovic, het derde reekshoofd en nummer 32 van de wereld.

In de eerste set ging Mertens bij 2-2 door de opslag van Mladenovic. De Franse keerde echter terug en benutte bij 6-5 een tweede breakpunt. Zo ging de set met 7-5 naar Mladenovic.

Mertens gaf in de tweede set niet op en verzilverde meteen een nieuw breakpunt. De ervaren Mladenovic toonde echter opnieuw haar talent en mepte zichzelf met 6-3 naar de zege. Zo komt er een einde aan Mertens’ sprookje. Mertens zal evenwel beloond worden op de WTA-ranking met een plekje dicht bij de top 150.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws