Home » Grand Slam » Roland Garros » Sprookje Van Uytvanck gaat verder in Parijs

Sprookje Van Uytvanck gaat verder in Parijs

Sprookje Van Uytvanck gaat verder in Parijs

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Alison Van Uytvanck (WTA-93) heeft opnieuw voor een mooie prestatie gezorgd op Roland Garros. Ze versloeg de Française Kristina Mladenovic (WTA-44) en bereikt zo voor het eerst in haar carrière de tweede week op een Grand Slam.

Vorig jaar speelden Van Uytvanck en Mladenovic reeds tegen elkaar op hardcourt in Wuhan, toen haalde onze landgenote het in twee sets met 6-2 en 7-5. Ook vandaag begon onze landgenote sterk aan de wedstrijd. Ze kwam al snel op voorsprong, maar Mladenovic maakte die break al snel ongedaan. Van Uytvanck brak opnieuw en haalde de set met 6-4 binnen.

In de tweede set was Van Uytvanck duidelijk een maatje te groot voor de hoger gerangschikte Française. Ze gunde haar tegenstandster amper kansen, en won met indrukwekkende 6-1 cijfers. De 21-jarige Grimbergse staat zo voor het eerst in haar carrière in de vierde ronde van een Grand Slam, en wordt ook de beste Belgische op de ranking.

In de vierde ronde wacht een duel met de Roemeense Andreea Mitu (WTA-100), die ex-winnares Francesca Schiavone (WTA-92) naar huis stuurde. In onderlinge duels tussen Van Uytvanck en de 23-jarige Mitu staat het 1-1. De Roemeense won in 2012 op hardcourt in Ankara, terwijl Van Uytvanck in 2013 de beste was op gravel in Olomouc.

In het interview na de wedstrijd vertelde Alison dat ze erg blij was met de overwinning: “Mladenovic is een hele goede speelster, ik was zenuwachtig in het begin van de wedstrijd maar ben dolblij met mijn zege. Het is een droom die uitkomt, ik kan het niet geloven.”

[alert type=”info” title=”Roland Garros: derde ronde”] Alison Van Uytvanck – Kristina Mladenovic (FRA) 6-4 6-1[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws