Home » Geen categorie » Steffi Distelmans wint Belgisch duel in Antalya

Steffi Distelmans wint Belgisch duel in Antalya

Steffi Distelmans wint Belgisch duel in Antalya

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steffi Distelmans (WTA-806) was de sterkste in het Belgische onderonsje op het ITF-toernooi van Antalya ($10 000, Turkije). In de eerste ronde versloeg ze landgenote Marie Van Aelst (NR) in twee sets.

Distelmans speelde in januari dit jaar reeds twee toernooien in Antalya. In het enkelspel wist ze geen hoge toppen te scheren, in het dubbel haalde ze samen met de Zwitserse Chiara Grimm (ITF-D 737) wel de finale. Deze week kwam ze in de eerste ronde meteen uit tegen een landgenote. Marie Van Aelst knokte zich vanuit de kwalificaties een weg naar de hoofdtabel, Distelmans was rechtstreeks geplaatst.

Voor Van Aelst en Distelmans was het hun eerste onderlinge ontmoeting. Distelmans, vijf jaar ouder dan Van Aelst, lijkt te kunnen profiteren van haar ervaring. Met 6-2 en 6-3 zet ze Van Aelst makkelijk aan de kant. Haar tegenstandster in de tweede ronde is nog niet gekend.

Ook in het dubbelspel oogstte Distelmans succes. Samen met het Roemeense partner, Daiana Negreanu (ITF-D 552) kende ze weinig moeite met het Duits-Japanse duo Constanze Stepan (ITF-D 1190)/ Seira Shimizu (ITF-D 552). Met 6-2 en 6-1 plaatsten Distelmans en Negreanu zich voor de kwartfinales.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws