Home » Geen categorie » Stepanek hangt racket aan de haak: “Het is voorbij, ik wil mijn gezondheid niet riskeren”

Stepanek hangt racket aan de haak: “Het is voorbij, ik wil mijn gezondheid niet riskeren”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De 38-jarige Radek Stepanek (ATP-348) bergt zijn tennisracket op. Hij neemt die beslissing na een langdurige blessure. “Ik hield van mijn leven als tennisser van het begin tot het eind”. 

De Tsjech kwam dit jaar slechts op twee toernooien in actie alvorens hij onder het mes ging wegens een rugblessure. Die blessure komt hij dus niet meer te boven en hij besloot een punt te zetten achter zijn 22-jarige carrière.

“Het is voorbij, ik wil mijn gezondheid niet riskeren”, aldus Stepanek tijdens een persconferentie.

“Ik was mijn hele leven bang om deze beslissing te nemen, maar ik heb hem met mijn hart genomen. Tennis is mijn leven en dat blijft zo. Nu moet ik gewoon rusten, we zullen zien wat de volgende weken me zullen brengen.”

De dokter van Stepanek, Pavel Kolar, legde uit waarom verder tennissen geen optie was voor de Tsjech.

“Door professioneel tennis te blijven spelen zou zijn rugblessure erger kunnen worden. Dat zou een nieuwe operatie betekenen en zo een bedreiging vormen voor zijn levenskwaliteit.”

Charismatische Stepanek

Stepanek haalde met de achtste plaats in 2006 zijn hoogste ranking ooit. Hij won in zijn carrière vijf enkeltitels en bereikte op Wimbledon in 2006 de kwartfinale, zijn beste resultaat op een Grand Slam. In het dubbel won hij twee grandslamtoernooien en bereikte hij de vierde positie. Op de Olympische Spelen in Rio haalde hij een bronzen medaille in het gemengd dubbel.

De laatste wedstrijd van Stepanek was tegen David Goffin (ATP-8) die hem in de tweede ronde van de Australian Open klopte. De Tsjech haalde misschien nooit de absolute top, maar speelde bij wijlen buitenaards tennis. Geniet nog even mee van enkele knappe punten:

koen

koen

MEER NIEUWS