Home » Geen categorie » Stephens pakt tweede titel van 2016 in Acapulco

Stephens pakt tweede titel van 2016 in Acapulco

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Sloane Stephens (WTA-24) is het jaar uitstekend gestart, begin januari pakte ze de titel in Auckland, en ook op het WTA-toernooi van Acapulco ($ 250 000) was ze de beste. In de finale haalde ze het na een thriller van meer dan drie uur van Dominika Cibulkova (WTA-66).

Stephens begon aan het toernooi van Acapulco als tweede reekshoofd. Pas in de halve finale kwam ze voor het eerste een reekshoofd tegen, ze haalde het makkelijk met 6-2 en 6-0 van een vermoeide Yanina Wickmayer (WTA-48). Cibulkova profiteerde van het forfait van Victoria Azarenka (WTA-14) om door te stoten in het toernooi, Johanna Larsson (WTA-59) was de best geplaatste speelster die ze versloeg op weg naar de finale.

Cibulkova won voor het laatst een toernooi in 2014, toen pakte ze de titel in Acapulco. In onderlinge ontmoetingen tussen de Slovaakse en de Amerikaanse stond het 1-1. In de finale vochten beide meisjes een slijtageslag uit van meer dan drie uur. Uiteindelijk trok Stephens na meer dan drie uur met 6-4 4-6 en 7-6(5) aan het langste eind.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS