Home » Geen categorie » Sterk toernooi van Wickmayer eindigt in halve finale

Sterk toernooi van Wickmayer eindigt in halve finale

Sterk toernooi van Wickmayer eindigt in halve finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-92) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale op het graveltoernooi van Praag (Tsjechië, $ 250 000). In de halve finale moest ze in twee sets de duimen leggen tegen het eerste reekshoofd Karolina Pliskova (WTA-14).

Wickmayer startte haar gravelseizoen uitstekend in de Tsjechische hoofdstad Praag. In de eerste ronde klopte onze landgenote achtste reekshoofd Camila Giorgi (WTA-35) en daarna knokte ze zich naar de laatste vier in Praag.

In de halve finale moest Wickmayer het echter opnemen tegen de Tsjechische thuisspeelster en topreekshoofd Pliskova. In de onderlinge duels stond het 1-1. In de eerste set draaide de opslag van Wicky niet goed met een eerste opslagpercentage van amper 53 procent en twee dubbele fouten. Wickmayer verloor haar opslag en ging in de eerste set met 6-4 onderuit.

In de tweede set keerde de 25-jarige Belgische knap terug. Ze kwam op een 3-1 voorsprong maar Pliskova brak daarna opnieuw door de opslag van onze landgenote. De twee speelster bleven aan elkaar gewaagd tot 5-5 toen Pliskova een beslissende break forceerde en de match met 7-5 afmaakte.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws