Home » Davis Cup » Sterke Bemelmans brengt België op voorsprong in Hongarije

Sterke Bemelmans brengt België op voorsprong in Hongarije

Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

Ruben Bemelmans (ATP-222) heeft België op een 0-1-voorsprong gebracht in het Davis Cup-duel in en met Hongarije. Hij versloeg Attila Balazs (ATP-76) in drie spannende sets.

In de eerste set keek Bemelmans al snel tegen een break en 1-4-achterstand aan. De Belg brak echter terug en werkte bij 4-5 twee setpunten weg. Twee spelletjes later was het echter wel raak voor Balazs. De Hongaar ging een tweede keer door de opslag van Bemelmans: 5-7.

Set twee verliep erg gelijk opgaand. Beide spelers gaven elkaar geen duimbreed toe. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin liep Bemel al vroeg een mini-break uit. De Belg gaf z’n voorsprong niet meer uit handen: 7-4.

In de derde set was het opnieuw lang wachten op een break. Die kwam er helemaal op het einde. Bemelmans rook bloed toen er twijfel in het spel van Balazs sloop en haalde na 2 uur en 35 minuten spelen dik verdiend de overwinning binnen: 6-4.

België leidt zo na de eerste wedstrijd met 0-1 in Hongarije. Kimmer Coppejans (ATP-154) krijgt nu de kans om er tegen Marton Fucsovics (ATP-84) 0-2 van te maken.