Home » Nieuws » Sterke Coppejans kraakt tegen de Minaur bij debuut op Wimbledon

Sterke Coppejans kraakt tegen de Minaur bij debuut op Wimbledon

Sterke Coppejans kraakt tegen de Minaur bij debuut op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Kimmer Coppejans (ATP-188) heeft een prima wedstrijd gespeeld bij zijn eerste deelname aan Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). Hij ging in vier sets onderuit tegen het vijftiende reekshoofd.

Coppejans begon uitstekend aan zijn wedstrijd tegen vijftiende reekshoofd Alex de Minaur (ATP-17). Onze landgenoot serveerde erg sterk, wist een break ongedaan te maken en dwong een tiebreak af in de eerste set. Coppejans hield het hoofd koel en maakte de klus af bij zijn derde setpunt: 7-6 (5).

Vanaf de tweede set wist de Minaur zijn niveau op te krikken, Coppejans kwam net iets te kort en verloor de tweede en derde set met 3-6. Na de derde set werd de wedstrijd gestaakt door de duisternis.

Donderdag kwamen beide spelers opnieuw de baan op voor het vervolg van hun duel. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd, Coppejans kwam van 2-4 terug tot 5-4 en mocht serveren voor de set. Onze landgenoot liet echter drie setpunten liggen en de Minaur hing de bordjes opnieuw gelijk. In de tiebreak was de Australiër duidelijk de betere met 7-6 (2).

Coppejans knokte zich via de kwalificaties naar zijn eerste deelname op Wimbledon en liet een erg hoog niveau zien, wat veel goeds doet verhopen voor de rest van het seizoen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws