Home » ATP » Sterke De Greef knalt naar finale in Ostrava

Sterke De Greef knalt naar finale in Ostrava

Op het challengertoernooi van Ostrava (Tsjechië, € 64 000 + H) heeft Arthur De Greef (ATP-289) zich geplaatst voor de finale. Hij leverde een solide prestatie af in de halve finale.

Tot deze week won De Greef vijf wedstrijden op elf toernooien. Zaterdag plaatste hij zich voor de finale van het challengertoernooi van Ostrava. In zijn halve finale tegen de Italiaan Matteo Donati (ATP-256) kwam hij al gauw op een break achterstand te staan.

Gaandeweg krikte hij zijn niveau omhoog en serveerde steeds beter. Hij brak terug en pakte de set in de tiebreak. In de tweede manche kwam hij nooit meer in gevaar op zijn eigen opslag. In de eindfase van de set wist hij een cruciale break te scoren. Na 1 uur en 37 minuten was de zege een feit. Het werd 7-6 (4) en 6-4.

In de finale neemt hij het op tegen Nino Serdarusic (ATP-241) uit Kroatië. De Greef gaat voor zijn eerste titel in ruim twee jaar. Zijn laatste overwinning dateert van 2016 bij zijn zege op het challengertoernooi van Liberec.